Fontos a véleménye

Étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban hol tájékozódik?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
 • Archived 2023. január 20. péntek
  farm houses for sale in florida under $100 000, holly ann heston net worth, avmed medicare referrals waived 2022, santaquin light parade, utah traffic violation codes, aftermarket freightliner radiators, diary of anne frank monologue sometimes i see myself, hypointense lesion kidney, what to say when someone calls you a simp, skyway investment fund florida, harbor […]
  WpCron
 • Related 2023. január 15. vasárnap
  requisitos para casarse por la iglesia cristiana en colombia, sustancias químicas más comunes, leche asada receta nestlé, trabajo de 4 horas turno noche, significado del test de wartegg, autos de 12000 soles en lima, teléfono celular fijo para casa, extractor power juicer precio, procuraduria del gobierno regional de tacna, karaoke privados en lima, riesgo quirúrgico […]
  WpCron
 • Related 2023. január 13. péntek
  sPKC, zgrFX, DOw, sUf, lVGPh, GVdS, uwkv, tlb, NpkPno, SJOc, sYk, RRfvjc, YtCMF, SLZ, KDJVE,Related: comment savoir si elle m’aime encore test, brennan budden is he married, montefiore medical records phone number, dados móveis não funcionam iphone, mark cox obituary, slinda anticonceptivo opiniones, the rapture echoes discogs, rursee wassertemperatur, wisconsin dells woman murdered, louisiana dps […]
  WpCron
 • Rendkívüli 2020. március 31. kedd
  Kedves Vásárlók!   Tekintettel a rendkívüli helyzetre a NutriLAB termékekkel kapcsolatban kérjen tanácsot  telefonon (9 órától délután 6-ig). Interneten vagy telefonon is leadhatja rendelését vagy közvetlenül ahhoz a webáruházhoz irányítjuk, ahol van készleten. Telefonszám: 06703130108 Email: office@nutrilab.hu, viraganiko@hotmail.com     Köszönettel: dr. Nádor-Virág Anikó The post Rendkívüli first appeared on Nutrilab.
  dr. Nádor-Virág Anikó

Máj love you!

Máriatövis latin nevén Silybum marianum egy igazi kincs a gyógynövények között. Egy jól kitalált májvédő, ahogy a természet becsomagolta.

 

Máj love you

Gyógyászati szempontból szilimarinnak nevezik azt a komplex hatóanyagot, amit a máriatövis termésből (máriatövis olaj) vonnak ki. Ez egy utánozhatatlan előnye a gyógynövényeknek a szintetikus anyagokkal szemben, hogy a hatóanyag tökéletes kombinációból áll. Igaz ez a szilimarinra is ami a májvédelem fontos eszköze.

 

 

Amikor először végigolvastam a hatását legszívesebben minden olyan embernek kötelezővé tenném aki élete során nem kímélte a máját. Gondolom ki lehet találni, hogy kikről  van szó:). Rendszeres fogyasztása éveket tud hosszabbítani. Ez volt az első benyomásom de ez még csak a kezdet.

 

Lássuk mire jó még a máriatövis kivonat?

 

Népi gyógyászatban epepanaszok csökkentésére, sárgaságban használták. Mint később kiderült a máj funkciójának javításával igazolhatóak ezek a felhasználási területek.

 

 

Tehát a máriatövis hatásának célpontja nem az epe hanem a máj.

 

Mária tövis

Máriatövis virág www.nutrilab.hu

1. Megakadályozza a májat károsító mérgek bejutását a sejtekbe

 

Májat károsító mérgek (májtoxinok) pl.:

szén-tetraklorid,

galaktózamin,

gyógyszer: paracetamol (természetesen nem pár alkalmas lázcsillapításnál hanem huzamosabb ideig tartó szedésnél jelentkezik ez a nem kívánt hatás)

gombamérgezés pl. gyilkos galóca (Amanita phalloides)

Ezt a felsorolást egy szakkönyvből vettem de néhány gondolattal még kiegészíteném. Vannak tevékenységek ahol a vegyszerekkel dolgoznak. Ez lehet permetezés, gyomirtás, labormunka, szobafestés és még sorolhatnánk. Mindenki jól felfogott érdeke, hogy ellenőrizze, hogy a használt anyagoknak van e májkárosító hatása.

Huzamosabb gyógyszerfogyasztás nem csak a paracetamolra vonatkozik hanem minden gyógyszerre ami májkárosító mellékhatással bír. Ilyen eset pl. a kemoterápiás kezelés utáni állapot is.

 

2. Erős antioxidáns hatás is van a máriatövisnek.

 

Szabad gyökökkel reagálva megakadályozzák a káros oxidatív hatásokat így a máj károsító hatás kivédését így is biztosítja a szilimarin.

3. Májregeneráló hatás (részemről ez a kedvenc hatása)

Máriatövis fokozza a fehérjék szintézisét a sejtekben. Ez a hatás az elhúzódó májkárosodások során nagy jelentőségű.

 

 

4. Antifibrotikus hatás

 

Ez egy nagyon fontos és különleges része a máriatövis hatásának. Cirrózis (májzsugorodás) során csökkenti a kollagének felszaporodását a májban. Tehát ha valaki úgy dönt, hogy abba hagyja az alkoholt akkor a máriatövis megteszi amit kell a másik oldalon. De párhuzamosan nem fog menni a kettő.

 

 

5. Máriatövis mint gyulladáscsökkentő.

 

Krónikus hepatitis esetén van jelentősége.

 

 

6. Fokozza a mérgek kiürülését.

 

Ezt a hatást nagyon trükkösen fejti ki. A bevitt mérgek nagy része az epével ürül, de van egy enzim a bélben ami „gonosz” módon felszabadítja a megkötött mérgeket és azok újra felszívódhatnak. Itt jön a képbe a szilimarin komplex, amely gátolja ennek az enzimnek a működését. Így elősegítve a mérgek eltávolítását.

 

Most, hogy így végére jutottunk a felsorolásnak, jól látható , hogy a szilimarin komplex nagyon sokrétű, kiváló gyógynövény hatóanyag.

 

 

Mária tövis mag

Máriatövis magok www.nutrilab.hu

 

Jól érzékelhető, hogy a ma divatosan is használt méregtelenítés mögött mi minden sorakozik fel. Vannak indokolt esetek a méregtelenítésre és vannak nem. Minél régebb óta van egy máj munkában annál indokoltabb a támogatása. Ha tud olyan esetről ami májkárosító és nincs felsorolva akkor kérem küldje el, hátha segítség lesz másoknak. De akkor is írjon ha csupán kérdése van a témával kapcsolatban.

 

Máriatövis mellékhatása:

Gyakorlatilag nincs. Hosszú távú alkalmazás esetén sem várható mellékhatás. Terhesség alatt, ahogy szokás mondani: meg kell beszélni az orvossal.

Máriatövis termésből készített tea nagyon alacsony koncentrációban tartalmaz szilimarint. Májvédő hatása alacsony.

 

 

 

 

[SlideDeck id=’2018′ width=’100%’ height=’224px’]

4 hozzászólás a “Máj love you!”-hez

 • Magyar Lászlóné:

  Szeretnék hozzászólni a májtövis olaj, vagy tea szükségszerű használatához azoknak a betegeknek, akik EPILEPSZIÁSAK, mivel a gyógyszer amit szedni, kell, rendkívül károsítja a májat. Én már 23 éve szedem a NEUROTROP nevű epilepszia elleni gyógyszert és már több éve, hogy a véreredményemben a “májfukció” évek óta emelkedik, tehát rossz. Egy természetgyógyász ajánlotta a máriatövis olajat, amit most fogok elkezdeni szedni. Minden olyan embernek ajánlom aki hasonló betegségben szenved, illetve olyan gyógyszert szed, ami károsítja a májat

 • Pekarovics Ilona:

  Májrákot állapítottak meg nálam 2 éve, sok mindenen átmentem, onko kúrákon is párhuzammosan szedtem aloe vera készítményeket és más term. készítményeket is. Fogyasztottam a mária tövis olajat is. A kérdésem- milyem max.napi fogyasztás ajánlott ha kiskanalanként szedem. Elöre is köszönöm a választ.

Hozzászólás

Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail cím:*
Téli ajánlat
Hol kapható?
Hol tudom megvásárolni a NutriLAB termékeket?