Fontos a véleménye

Étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban hol tájékozódik?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
 • Archived 2023. január 20. péntek
  farm houses for sale in florida under $100 000, holly ann heston net worth, avmed medicare referrals waived 2022, santaquin light parade, utah traffic violation codes, aftermarket freightliner radiators, diary of anne frank monologue sometimes i see myself, hypointense lesion kidney, what to say when someone calls you a simp, skyway investment fund florida, harbor […]
  WpCron
 • Related 2023. január 15. vasárnap
  requisitos para casarse por la iglesia cristiana en colombia, sustancias químicas más comunes, leche asada receta nestlé, trabajo de 4 horas turno noche, significado del test de wartegg, autos de 12000 soles en lima, teléfono celular fijo para casa, extractor power juicer precio, procuraduria del gobierno regional de tacna, karaoke privados en lima, riesgo quirúrgico […]
  WpCron
 • Related 2023. január 13. péntek
  sPKC, zgrFX, DOw, sUf, lVGPh, GVdS, uwkv, tlb, NpkPno, SJOc, sYk, RRfvjc, YtCMF, SLZ, KDJVE,Related: comment savoir si elle m’aime encore test, brennan budden is he married, montefiore medical records phone number, dados móveis não funcionam iphone, mark cox obituary, slinda anticonceptivo opiniones, the rapture echoes discogs, rursee wassertemperatur, wisconsin dells woman murdered, louisiana dps […]
  WpCron
 • Rendkívüli 2020. március 31. kedd
  Kedves Vásárlók!   Tekintettel a rendkívüli helyzetre a NutriLAB termékekkel kapcsolatban kérjen tanácsot  telefonon (9 órától délután 6-ig). Interneten vagy telefonon is leadhatja rendelését vagy közvetlenül ahhoz a webáruházhoz irányítjuk, ahol van készleten. Telefonszám: 06703130108 Email: office@nutrilab.hu, viraganiko@hotmail.com     Köszönettel: dr. Nádor-Virág Anikó The post Rendkívüli first appeared on Nutrilab.
  dr. Nádor-Virág Anikó

Mit is jelent a magas koleszterinszint?

 

Magas a koleszterinem. Ezzel a mondattal egyre többet lehet találkozni. Ugye ez azóta van amióta mérni tudják a koleszterin szintet. De mit is mérnek tulajdonképpen?

3 fajta koleszterin értéket: HDL-koleszterin, LDL -koleszterin és össz-koleszterin. Úgy is lehetne mondani, hogy a jó a rossz és a csúf. Csúf az nem találó de úgy igen, hogy lehet nagyon csúf az értéke. De arra jó, hogy könnyen megjegyezzük: van jó és rossz koleszterinem.

Koleszterinszintre vonatkozó nutrilablog.hu bejegyzés

Jó (HDL) Rossz (LDL) és a lehet Csúf (össz 0koleszterin)

Az sem mindegy, hogy mennyi a jó és a rossz aránya.

Nézzük az értékeket (ezeket a laborpapíron feltüntetik):

 

Összkoleszterin érték: 3.88- 5,2 mmol/l

LDL- rossz koleszterin érték: 4mmol/l alatt

HDL-jó koleszterin érték:1mmol/l felett

LDL és HDL arány 3.5 alatt kell, hogy legyen.

Ezek az értékek 65 év alatti, nem dohányzó, nem magas vérnyomásos, nem cukorbeteg, tehát rizikófaktoroktól mentes személyek laborértékeire vonatkoznak. Tehát ha bármilyen veszély fennáll a célértékeket még jobban szigorítják.

Magas koleszterin okai?

A koleszterint egyszer felvesszük a táplálékkal (koleszterin kizárólag az állati és emberi szervezetben előforduló zsírnemű anyag), másodszor a máj termeli. Az utóbbi miatt előfordulhat, hogy ha valaki nem is eszik zsíros ételeket akkor is magas a koleszterinszintje. Így született mondhatnánk.

Ha magas az LDL (rossz) és alacsony a HDL (jó) koleszterin  akkor az érelmeszesedés rizikója magas.

LDL – koleszterin  csökkentése történhet koleszterin diétával, sportolással, fogyókúrával. HDL- koleszterin szintet emeli a sportolás, szintén a testsúlycsökkentés, és egy kicsi vörösbor fogyasztása.

Koleszterinszint csökkentése lehetséges gyógynövényekkel pl. articsóka.

Koleszterin csökkentő természetes anyag még az omega3.

 

Hozzászólás

Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail cím:*
Téli ajánlat
Hol kapható?
Hol tudom megvásárolni a NutriLAB termékeket?