Fontos a véleménye

Étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban hol tájékozódik?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
 • Rendkívüli 2020. március 31. kedd
  Kedves Vásárlók!   Tekintettel a rendkívüli helyzetre a NutriLAB termékekkel kapcsolatban kérjen tanácsot  telefonon (9 órától délután 6-ig). Interneten vagy telefonon is leadhatja rendelését vagy közvetlenül ahhoz a webáruházhoz irányítjuk, ahol van készleten. Telefonszám: 06703130108 Email: office@nutrilab.hu, viraganiko@hotmail.com     Köszönettel: dr. Nádor-Virág Anikó The post Rendkívüli first appeared on Nutrilab.
  dr. Nádor-Virág Anikó
 • Habozzunk, vagy ne habozzunk?  2018. április 4. szerda
  Habozzunk, vagy ne habozzunk?    Mi is az a sokat hangoztatott SLS mentes kozmetikum? Kerüljük, vagy inkább vásároljuk őket? Valóban azzal teszünk jót a bőrünknek, ha ügyelünk arra, hogy minél kevesebb kerüljön rá?  Megváltoztak az életkörülményeink: ahogy egyre távolodunk a patak vízétől, dédanyáink szappanfőző szerepét egyre inkább betölti a vegyipar, ami olyan hatékony megoldást keres a tisztálkodási szokásainkra, hogy közben az előállítási költségen is marad haszon.  Ahhoz, […]
  dr. Nádor-Virág Anikó
 • A C-vitamin esete a vesekő képződéssel 2018. március 21. szerda
      A C-vitamin esete a vesekő képződéssel Lehet-e mellékhatása a C-vitamin fogyasztásnak? Ha az interneten böngészünk egészségügyi információkat, nagyon sokszor találhatunk ellentmondásos híreket. Ennek egy tipikus példája a C-vitamin vesekő okozó hatása. A több évtizede fennálló kérdőjel erősen szemben álló két táborra osztotta a C-vitamin fogyasztókat.   Magyarország a C-vitamin fogyasztás szempontjából különösen érintett […]
  dr. Nádor-Virág Anikó
 • Máriatövis kérdések 2017. december 12. kedd
  Máriatövissel a máj védelméért   A méregtelenítés csodaszere vagy csak egy igen hasznos gyógynövény? Tényleg képes megmenteni a pusztulásra ítélt májsejteket? Mikor és kinek érdemes szednie? – ezekre a kérdésekre keressük a választ. A máriatövis mint gyógynövény az elmúlt tíz évben a méregtelenítés népszerűsödésével robbant be, jobban mondva „szúrt bele” a köztudatba. Egészen pontosan a […]
  dr. Nádor-Virág Anikó

Koreai fenyőmagolaj

 

Összefoglalót a Pinnothin honlapja alapján közzétett eredeti szöveg alapján készítettük el:

100%-ban természetes, növényi alapú, koreai fenyőmagból állítják elő.

Biztonságosan támogatja az étvágycsökkentést.

Mellékhatás nélküli.

Étkezések előtt 30-60 perccel kell bevenni, hatását 3 órán keresztül fenntartja.

Hatásosságát klinikai vizsgálatokkal bizonyították.

Nassolási kényszert csökkentését is támogatja.

 

Hogyan hat a Pinnothin?

 

Az emberi testben speciális hormonok küldik az üzenetet az agy felé, amelyek erősítik vagy gyengítik az éhségérzetet. A PINNOTIN vagy annak természetes metabolitjai működésének lényege, hogy az ún. teltségérzetet okozó hormonok a CCK (cholecystokinin) és a GLP1 (glukagon szerű peptid 1) termelődését serkentik. A CCK és a GLP1 nevű hormonok jeleket küldenek az agy felé, hasonlóakat mintha azt mondanák “tele vagyok” ezáltal csökkentik az éhség érzetet.

Pinnothin teljesen természetes eredetű, növényi forrásból származik. Koreai fenyőmagból nyert olaj, nagyon gazdag hosszú láncú zsírsavakban, mint a pinolénsav. A koreai fenyő mag olajban 40 szer nagyobb a pinolénsav mennyisége, mint egyéb fenyőmagvakban.

Pinnothin magas koncentrációban tartalmazza mindezeket a természetes jólakottság és étvágycsökkentő hatást okozó hatóanyagokat.

Pinnothin hatásosságát két humán vizsgálattal is igazolták:

Az első klinikai vizsgálat alapján a 30-60 perccel 3 g dózisban az étkezés előtt bevett Pinnothin olaj, jelentős mennyiségben megnövelte a teltségérzetet (CCK) okozó hormon mennyiségét a vérben. A vizsgálat kettős vak próba volt. A placebót kapók személyeknél nem volt növekedés. PINNOTHIN természetes metabolitjai GLP1 hormon mennyiségét növelték meg jelentősen.

Második vizsgálatnál a résztvevők étel és kalóriabevitel igényét vizsgálták. Azt tapasztalták, hogy az ennivaló mennyisége 9%-al a kalória bevitel 7%-al csökkent.

Vizsgálatok kimutatták, hogy a CCK és GLP1 mennyisége jelentősen megnő 30-60 perccel a bevétel után, és 3 óráig még észrevehetően magas szinten is marad.

Forrás: Pinnothin

Fenyőmagokról általában

A fenyőmag már az ókorban is ismert és megbecsült eleség volt. A római katonák élelmezésében fontos szerepet játszott, de a régi görögök, egyiptomiak is említést tettek róla. Gyakran mézbe tették, így konzerválták. Az amerikai indián, a középkori mediterrán és a keleti kultúrákban is fogyasztották. A leírások szerint a magon kívül a fenyő hajtását (tűleveleit), tobozát, fakérgét is felhasználták és szirup, olaj vagy tea formájában különböző (légzőszervi és reumás) betegségek kezelésére alkalmazták. Napjainkban sok nép fogyasztja és használja jellemző ételei készítéséhez

A fenyőmag legalább 20 féle olyan fenyő tobozából származhat (pl. havasi cirbolyafenyő, európai mandulafenyő, kínai-, mexikói-, és coloradói fenyő), melyeknek ehető magjai elég nagyok ahhoz, hogy érdemes legyen a termést begyűjteni. Nagyobb mennyiségben Dél-Európából (Olaszország, Franciaország), kisebb mennyiségben Spanyolországból és Portugáliából, valamint az Egyesült Államokból, Mexikóból és Kínából származik. Két legismertebb változata a szögletes élű, az ázsiai boltokban vagy piacokon kapható koreai vagy kínai fenyőmag és a hosszúkás, mediterrán vagy olasz fenyőmag (madula fenyőmag), mely utóbbi drágább és kellemesebb ízű. Külső hártyájától megtisztítva mindegyik fajta elefántcsont színű. .Az értékes magok kinyerése nem egyszerű feladat. A tobozokat télen gyűjtik, majd addig szárítják, amíg a pikkelylevelek fel nem nyílnak és a magok kihullanak. A fel nem nyíló tobozokat mérsékelten meleg kemencébe helyezik, hogy a magok kipattogjanak, de gyakran kézzel kell azokat a tobozokból kipiszkálni. Ez magyarázza azt, hogy a fenyőmag meglehetősen drága.

 

 

[PageFlipBook_Lite]

 

Hozzászólás

Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail cím:*
Téli ajánlat
Hol kapható?
Hol tudom megvásárolni a NutriLAB termékeket?