Fontos a véleménye

Étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban hol tájékozódik?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
 • Archived 2023. január 20. péntek
  farm houses for sale in florida under $100 000, holly ann heston net worth, avmed medicare referrals waived 2022, santaquin light parade, utah traffic violation codes, aftermarket freightliner radiators, diary of anne frank monologue sometimes i see myself, hypointense lesion kidney, what to say when someone calls you a simp, skyway investment fund florida, harbor […]
  WpCron
 • Related 2023. január 15. vasárnap
  requisitos para casarse por la iglesia cristiana en colombia, sustancias químicas más comunes, leche asada receta nestlé, trabajo de 4 horas turno noche, significado del test de wartegg, autos de 12000 soles en lima, teléfono celular fijo para casa, extractor power juicer precio, procuraduria del gobierno regional de tacna, karaoke privados en lima, riesgo quirúrgico […]
  WpCron
 • Related 2023. január 13. péntek
  sPKC, zgrFX, DOw, sUf, lVGPh, GVdS, uwkv, tlb, NpkPno, SJOc, sYk, RRfvjc, YtCMF, SLZ, KDJVE,Related: comment savoir si elle m’aime encore test, brennan budden is he married, montefiore medical records phone number, dados móveis não funcionam iphone, mark cox obituary, slinda anticonceptivo opiniones, the rapture echoes discogs, rursee wassertemperatur, wisconsin dells woman murdered, louisiana dps […]
  WpCron
 • Rendkívüli 2020. március 31. kedd
  Kedves Vásárlók!   Tekintettel a rendkívüli helyzetre a NutriLAB termékekkel kapcsolatban kérjen tanácsot  telefonon (9 órától délután 6-ig). Interneten vagy telefonon is leadhatja rendelését vagy közvetlenül ahhoz a webáruházhoz irányítjuk, ahol van készleten. Telefonszám: 06703130108 Email: office@nutrilab.hu, viraganiko@hotmail.com     Köszönettel: dr. Nádor-Virág Anikó The post Rendkívüli first appeared on Nutrilab.
  dr. Nádor-Virág Anikó

 

Én mit szedek?

 

Januári hírlevél 

 

Ígértem még a múlt évben, hogy lesz egy levél azzal kapcsolatban, hogy én mit is tartok fontosnak saját magam, vagy akár kibővítve a család számára. Mi az amit rendszeresen vagy alkalomszerűen be-bekap az ember?

Bizonyára sokan tudják, hogy a NutriLAB-nál elég sok a folyékony készítmény. Folyékony Cfolyékony D3, gránátalma, goji, acai és még sorolhatnánk. Hát ez nem véletlen, ugyanis képtelen vagyok kapszulát vagy tablettát lenyelni. Vannak még ilyenek a földön, gyakorlatból tudom. Minden elismerésem azoknak, akiknek ez simán megy, de én még a Szép Álmokat kapszulánkat is szétszedem és beleszórom a vízbe (komló és macskagyökér az összetétele).

Egy szakmai dologra hívom fel a figyelmet itt:

A kemény zselatin kapszulák, tehát azok amiknél jól látható, hogy két kapszula félből áll: SZÉTSZEDHETŐEK.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Hogy nyugodtan szedjük szét és legyünk kreatívak. Cinnamon fahéj kapszulát vagy akár a kurkuma kapszulát így fűszerként is szoktam használni. Kurkumához nagyon nehéz hozzájutni egyébként.

Ami ebben a  szétszedős dologban még fontos, hogy le tudják ellenőrizni ízleléssel is, hogy tényleg az van e a kapszulában, amit mondanak. NutriLAB Fahéjnak pl. nagyon finom illata is van, ráadásul ceyloni fahéj.

Amerikai tőzegáfonyát ha szétszedem, akkor rátudom szórni a gyerek joghurtjára és elkeverni. Nagyon finom savanykás áfonya íze van. Magában is fogyasztható, mint por (ezt én szoktam elkövetni). Felfázáskor kifejezetten ajánlatos, mint az étrend része.

Nézzük a vitaminokat. Nem vagyok a nagy vitamin dózisok híve, kivéve a D vitamin. A C vitaminnak semmiképp, napi 500 mg-nál megállnék, kivétel ha beteg valaki. Komoly megfázás esetén a napi 1000 mg az elmegy. Ha bele gondolunk abba, hogy 1 narancsban kb. 50 mg C-vitamin van. Ahhoz, hogy 1000 mg legyen napi 20 narancsot meg kéne enni, ha természetes dolgokban gondolkodunk. Ki az aki napi rendszerességgel megkívánna 20 narancsot. Szerintem ez a szervezet egyoldalú megterhelése, hosszú távon. De ez a saját véleményem, ettől még elfogadom ha valaki úgy dönt, hogy nagy adag C vitamin fogyaszt.

Folyékony C vitamint azért szeretem, mert rugalmasan adagolható. Mindenkinek van pogácsás napja, amikor a napi rohanásba este hazaér és akkor jön rá , hogy nincs otthon gyümölcs, egész nap csak pogácsát evett. Boltba elmenni már nincs idő. Hát ilyenkor nagyon jól jön a hűtőben ott várakozó folyékony C vitamin. Ekkor szoktam többet inni.

Ugyanez elmondható a Folyékony D3-ra is. Ha kinézek az ablakon és látom, hogy már megint egy fénytelen szürke téli nap van, akkor szívesen iszok a D3-ból. De azt máskor is megteszem, itt nagyon el tudom fogadni akár a 4000 NE napi bevitelt is.

Még röviden a gránátalma sűrítményről, mint nagy kedvencről. Ő a készenléti piros gyümölcsünk. Nagyon fontos a színanyagok miatt a színes gyümölcsök, zöldségek rendszeres fogyasztása. Ezek segítik a szervezet természetes antioxidáns folyamatait. Gránátalma sűrítmény egy szintén praktikus ital. Napi egy korty önmagában vagy férfiaknak nagyon ajánlom 1 deci vörösborral (már akinek szabad). Férfiak ezt szeretni szokták. Feleségek figyelem!. Itt jegyezném meg, hogy a férfiakat nagyon nehéz rábeszélni bármi kapszulára. Érdekes módon a gránátalma sűrítmény mindenkinek bejön és egészséges is.

Természetes van más is, amit beszedek. Nagy vonalakban, hogy elkerüljem a hosszú hírlevél olvashatatlanságát ezt a hármat emeltem ki. Többit majd másik hírlevélben. 

Közben érkezett egy kérdés azzal kapcsolatban, hogy ha kivesszük a kapszulából az alapanyagot és úgy fogyasztjuk el, nem sérül e? Kapszulának nincs e valami védő funkciója?

Számítottam erre a kérdésre. Az étrend-kiegészítőkben inkább praktikus, olcsó hordozó szerepük van a kapszuláknak. Gyógyszereknél igen, előfordul hogy az alapanyag tulajdonságai meghatározzák a gyógyszerformát, de itt ilyenről nincs szó. 

A NutriLAB kapszula héjai egyébként a CapsCanada termékei, Kanadában készülnek. Hosszú távon is biztonsággal lehet fogyasztani. Jobb szó nincs rá, mert tényleg elfogyasztásra kerülnek:)

 

Hozzászólás

Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail cím:*
Téli ajánlat
Hol kapható?
Hol tudom megvásárolni a NutriLAB termékeket?