Fontos a véleménye

Étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban hol tájékozódik?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
 • Habozzunk, vagy ne habozzunk?  2018. április 4. szerda
  Habozzunk, vagy ne habozzunk?    Mi is az a sokat hangoztatott SLS mentes kozmetikum? Kerüljük, vagy inkább vásároljuk őket? Valóban azzal teszünk jót a bőrünknek, ha ügyelünk arra, hogy minél kevesebb kerüljön rá?  Megváltoztak az életkörülményeink: ahogy egyre távolodunk a patak vízétől, dédanyáink szappanfőző szerepét egyre inkább betölti a vegyipar, ami olyan hatékony megoldást keres a tisztálkodási szokásainkra, hogy közben az előállítási költségen is marad haszon.  Ahhoz, […]
  dr. Nádor-Virág Anikó
 • A C-vitamin esete a vesekő képződéssel 2018. március 21. szerda
      A C-vitamin esete a vesekő képződéssel Lehet-e mellékhatása a C-vitamin fogyasztásnak? Ha az interneten böngészünk egészségügyi információkat, nagyon sokszor találhatunk ellentmondásos híreket. Ennek egy tipikus példája a C-vitamin vesekő okozó hatása. A több évtizede fennálló kérdőjel erősen szemben álló két táborra osztotta a C-vitamin fogyasztókat.   Magyarország a C-vitamin fogyasztás szempontjából különösen érintett […]
  dr. Nádor-Virág Anikó
 • Máriatövis kérdések 2017. december 12. kedd
  Máriatövissel a máj védelméért   A méregtelenítés csodaszere vagy csak egy igen hasznos gyógynövény? Tényleg képes megmenteni a pusztulásra ítélt májsejteket? Mikor és kinek érdemes szednie? – ezekre a kérdésekre keressük a választ. A máriatövis mint gyógynövény az elmúlt tíz évben a méregtelenítés népszerűsödésével robbant be, jobban mondva „szúrt bele” a köztudatba. Egészen pontosan a […]
  dr. Nádor-Virág Anikó
 • Gyógyító diéták vagy úri huncutságok? 2016. november 14. hétfő
  Fáj a hasa, de nem tudjátok mitől? Kilenc tipp, hogy megszabaduljatok a kellemetlen panaszoktól! Laktózos, fruktózos, gluténérzékeny a gyerekem, mit tegyek? Feje tetejére kell-e állítani a konyhát ahhoz, hogy kiüldözzük az utolsó szem glutént is? A hétköznapi konyhatündér szerepe általában az anyukákat illeti meg, a pálya viszont nehezített, ha a kicsi nem ehet meg akármit. […]
  dr. Nádor-Virág Anikó
Glüko

glukozamin-msn

Slide 2

glukozamin-msn

Slide 3

glukozamin-msn

Májvédelem csapdája-megtörtént eset

Részlet 2013 februári hírlevélből 

 

Mire jó és mire nem a májvédő kapszula?

Vásárlókat teljesen jogosan egy dolog érdekli, hogy “mire jó” ez a kapszula, tabletta, ital vagy bármi más forma. Sajnos a sok visszaélés miatt elkezdték szabályozni ezt a területet és a “mire jó” kérdésre egyre kevesebb választ írhatunk rá a doboza, szórólapra egyaránt. Vannak engedélyezett állítások, ilyen pl. a májvédő kifejezés, amit még egyenlőre a máriatövis esetében lehet használni. Tehát ha a vásárló a LIVERPROTECT máriatövis kapszulánkkal találkozik, akkor a máj egészségért feliratot fogja látni. Ebből lett a probléma!

maritovis-kosár

A máriatövis (silybum marianum) egy hihetetlenül kitalált gyógynövény, speciálisan a májsejtekre hat, az elpusztult májsejteket mintegy újraéleszti (nagyon leegyszerűsítve). Sejtszintű folyamatokba képes beleszólni. Minden olyan esetben használható ahol a májsejtek pusztulásnak vannak kitéve. Ez lehet alkohol, gyógyszer, gomba és még sokféle mérgezés. Folyamatos kitettség mérgező anyagoknak (nyomdaipar) vagy ha pl. benzinkutas lennék, akkor erre biztos figyelnék. A tankolásnál ha megcsap a benzingőz szaga ez mindig eszembe jut.

www.nutrilablog.hu oldalamra érkezett a következő hozzászólás:

Üdv. a májkárosodásával kapcsolatosan szeretnék írni,mivel arról volt szó,ha valaki tud olyan esetet ami még az alkoholon kívűl károsíthatná a májat,,,? Igen ,férjem10 évig festékraktárban dolgozott,és röviden,leírva.. a nitróhigító,nagyon károsítja a májat,ez vonatkozik a festőüzemben dolgozókra is…..üdv :Marika Egy újabb terület ez is sajnos.

No de térjünk vissza a májvédő kapszula vásárlás problémájához.

majvedelemMi is történt? Hölgy nagyon határozottan kiválasztott 3 kapszulánkat (amerikai tőzegáfonya, articsóka és máriatövis). Csak akkor szoktam beleszólni, ha tanácsot kérnek, de most valahogy nem bírtam ki, mivel elég nagy volt a számla és nem akartam, hogy feleslegesen fizessen. Kiderült az alap problémája: jóindulatú májdaganat.

Hoppá! A vásárló, ugye azt gondolta, hogy májvédő akkor ez jó lesz Neki is. De ha jól belegondolunk, hogy eleve túl sok sejt szaporodik a májában és még erre ráerősítünk egy kis máriatövissel az étrendjében, abból igazán nagy baj keletkezhet.

Azonnal lebeszéltem a máriatövisről, mondanom sem kell.

Az étrend-kiegészítők a jogszabály szerint élelmiszerek és hatás nem tulajdonítható nekik legfeljebb élettani hatás. Ebben az esetben a gyakorlat sajnos egy létező problémára hívja fel a figyelmet.

Kérdezzenek mielőtt vásárolnak.

 

95 hozzászólás a “Májvédelem csapdája-megtörtént eset”-hez

 • Józsáné Szedlmayer Anna:

  Miután állandó gyógyszerszedésre vagyok utalva, én is arra gondoltam, hogy a máriatövis és az articsóka kapszulával ellensúlyozhatom a gyógyszerek negatív hatásait. Akkor ez így nem is igaz? Az állandóan szedendő gyógyszerek:
  a magas koleszterinre : Ezetrol
  vérnyomásra: : Vidotin
  értágító: : Nootropil

  Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen gyógyhatású készítménnyel tudnám a májfunkciót támogatni?

  Köszönettel: Józsáné

  • Kedves Anna!

   Nyugodtan szedjen máriatövist és articsókát is. Máriatövis kifejezetten azokban az esetekben jó fogyasztani, amikor a máj nagy idegen anyag terhelésnek van kitéve (folyamatos gyógyszerszedés is a véleményem szerint ilyen). Articsókának is van májsejt regeneráló hatása, de ott erősebb az epehajtás, emésztést elősegítés, koleszterin szint csökkentő hatás.

   Máriatövis és articsóka esetében kifejezetten egy esetről írtam, amikor ellenjavallt. Ez a májdaganat, legyen az jó vagy rosszindulatú. Ezekben az esetekbe ne kezdjen senki öngyógyításban. Forduljon inkább szakemberhez.

 • Klára:

  Tisztelt Doktornő!
  A lányom medrolt szed, mivel Chron-colitist diagnosztizáltak, szedhető a máriatövis?
  üdvözlettel: Klára

 • Anikó:

  Édesapámnak rosszindulatú gyomordaganata van májáttéttel. Máriatövis cseppet szedhet -e? Az orvos azt mondta,hogy bármi jó, ami “erősíti” a májat! Kapja a kemoterápiás kezelést hogy az áttétek esetleges ” visszaszorításával” sor kerülhessen a gyomoreltávolító műtétre. Ebben az esetben Ön javasolja -e a máriatövist? Ha nem, akkor Ön szerint mi nem árthat? Válaszát köszönöm!

 • Jakab Maria:

  Tisztelt Doktono!
  Zsirmajat diagnosztizaltak nalam, mit javasol?
  Articsokat, es mariatovist szedhetek, vagy csak az egyiket?
  Valaszat koszonom.
  Udvozlettel:Marika

 • Fekete éva:

  Tisztelt dr.Nádor-Virág Anikó Kérdésem a következö nálam is zsirmájat állapitottak gamma gt-m magas már hosszú idő óta koleszterin szintén – most már gyakran előfordul hogy viszketéssel piros dudoros kiütés jelentkezik lehetséges hogy ezt a máj betegsége okozza? /nem bogárcsipés/ Köszönet a válaszáért. Üdvözlettel Fekete Éva

 • Cs. Mária:

  Kedves doktorno. Szeretném a tanácsát kikérni .8 évvel ezelott hepatitis B állapítottak meg nálam. Azóta rosszabodott az állapotom A piros kiutés nálam is megmutatkozott.Most Máriatovis kúrával próbálkozom. Mit javasolna még?Válaszát elore is koszonom

  • Kedves Mária!

   Konkrét betegség esetén standardizált máriatövist használjon, aminek a szilimarin tartalma gyártóilag garantált. Hosszú távon gondolkodjon, ne kúrában. Májkímélő diéta, máriatövis külső pótlás és rendszeresség. Akár 1 év is kell neki, hogy helyreálljanak a májfunkciós eredmények. Tapasztalat alapján írom. Ezen kívül: articsóka, kurkuma is segít a májvédelemben.

 • Szendrői Klára:

  Tisztelt Doktornő
  Ízületi panaszaimra kaptam fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő készítményt (Algoflex forte), amit két hét szedésre javasoltak. Féltem a májamat, úgy gondoltam, hogy ezzel egy időben gondoskodnom kellene a májvédelemről is.
  A máriatövisre gondoltam, de szeretném tudni önnek mi a véleménye és a sok-sok készítmény közül melyiket válasszam?
  Köszönöm válaszát, üdvözlettel:Klára

 • Szendrői Klára:

  Tisztelt Doktornő!
  Megismétlem kérdésem, mert hibásan címeztem!
  Algoflex forte 2 hetes szedése aggodalommal tölt el, szeretnék mellé májvédő készítményt szedi.
  Máriatövisre gondoltam, de melyik készítményt javasolja Ön? Egyáltalán jó az elgondolás?
  Köszönettel : Klára

 • T.né Katalin:

  Tisztelt Doktornő!
  Érdeklődni szeretnék, hogy a Nutrilab Liverprotect, és a Nutrilab Maj love you kapszula együtt is szedhető?
  Előre is köszönöm válaszát.
  Katalin

 • T.né Katalin:

  Tisztelt Doktornő!

  Nagyon szépen köszönöm a válaszát.
  A Nutriláb Liverprotectet már egy fél éve szedem.
  Jó hatással van a májfunctiós értékeimre. Mivel azonban a koleszterin szintem egyre magasabb, azért gondoltam, hogy együtt szedném a kettőt.
  55 éves vagyok.
  Még az lenne a kérdésem, hogy pajzsmirigy …erőteljes…túlműködésére,..tudna-e ajánlani valamit?
  Köszönöm előre is a kedves válaszát.
  Tisztelettel üdvözlöm: Katalin

  • Próbálja meg nyugodtan, de az articsóka kapszulában, amiben csak az van az nagyobb mennyiség. A Máj love you-ban igaz, hogy többféle gyógynövény van (kurkuma, máriatövis, articsóka gyermekláncfű). De a kapszula mérete határt szab, hogy mindegyikből egy kicsit lehet belerakni. A Cholestin 60x illetve az Articsóka 30x viszont mg-ban nagyobb mennyiségű articsókát tartalmaz (tiszta articsóka). Omega 3 kapszula, fokhagyma és a mediterrán diéta még, ami az étrendi részét jelenti a koleszterin problémának.

   Pajzsmirigy túlműködésre sajnos nem.

 • J. Zsoltné:

  Tisztelt Doktornő!

  Ultrahangon és később CT-n megállapították, hogy nagyobb a májam a megszokottnál. Az orvos javasolta, hogy kevesebb alkoholt fogyasszak. (soha életemben nem ittam alkoholt). Ezek ismeretében, javasolja a kapszula szedését?

  Válaszát előre is köszönöm.
  J.J.

  • Az alkohol a legnépszerűbb ok, de azért sok más dolog is okozhat máj megnagyobbodást, pl. rendszeres gyógyszerszedés. Ennek oka az, hogy a gyógyszerek áthaladnak a májon, de ez igaz minden más vegyi anyagra is. Itt mint egy műhelyben a máj lebontja, átalakítja a molekulákat. Ez ha a szokásosnál nagyobb munkát igényel a májtól, akkor nem győzi a munkát. Innentől rossz irányba mennek a dolgok.

 • Ágnes:

  Tisztelettel kérdezném, hogy Marfarin véralvadásgátlót, vérnyomáscsökkentő Nortivánt 2x 160mg szedek.A májfuncióm emelkedett.Zsirmájam lett mikor kivették epeholyagomat.
  Kérdésem szedhetek e máriatövis kivonatot, vagy kérdezem, hogy egyáltalán mi szedhető
  Köszönettel
  Ágnes

 • SZ. Zoltán:

  Tisztelt Doktornő!

  Ultrahangon kismértékű Májcirrózist állapítottak meg, kérdésem a következő lenne. A ….. kapszulát szedem 2×1 naponta, meddig szedhető?, és milyen lehetőségek vannak a Máj állapot javítására. ( az alkohol elhagyása mellet.).

  Válaszát előre is köszönöm: Sz. Zoltán

  • Kedves Zoltán,

   Folyamatosan szedhető, nincs mellékhatása. Minimum addig, amíg a májfunkciók újra normálisak lesznek. Májdiéta (fűszerszegény, zsírszegény), ami az étkezést illeti. Articsóka, kurkuma
   támogatja még a májműködést a máriatövisen kívül (de első vonal a máriatövis), ha esetleg több gyógynövényben gondolkodik. Vigyázni kell az indokolatlan gyógyszerszedéssel. A recept nélküliekre gondolok. Fáj a fejem bekapok valamit, megfázás ellen stb. Csak az orvossal konzultálva. Pl. A paracetamol, ami sok megfázás vagy fájdalomcsillapító összetevője lehet, ha sokat fogyasztunk belőle észre se vesszük és bajt okozunk. Ide linkelem a webbeteg egy cikkét: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/1674/amit-a-paracetamol-szedeserol-tudni-kell

 • Krisztián:

  Tisztelt Doktornő!

  UH alapjan maj hemangiomat gyanitanak, lep cisztam van, illetve Sertralin sandoz antidepresszánst szedek. Javasolt e szabad e mariatovist szedni, vagy vmi mas etrendkiegeszitot.

  Koszonom

 • Tünde:

  Kedves Doktornő!
  Van egy miómám, használok rá progeszteron kémet, D-vitamint, Mg-t, algakapszulát és arra gondoltam, szednék máriatövis kapszulát, mert sok jót olvastam róla. Használjam kúraszetűen vagy esetleg hosszabb ideig is lehet szedni?
  Válaszát köszönöm!

 • Tünde:

  Mert sok jót olvastam róla, kimondottan miómásoknak, és szeretném, ha nem nőne tovább a mióma.

  • Próbáltam rájönni, hogy milyen kölcsönhatásba lehet a mióma a máriatövissel, mert Makó-Jeruzsálem távolságra vannak egymástól, ha a hatást nézzük. De azért megnéztem, hogy ha az tetszett” írni sok jót olvasott” akkor ezt valahol meg lehet találni. Mióma máriatövis szókapcsolatot a google se díjazta, nem adott ki semmi a kereső. Akkor gondolom a kulcs a méregtelenítés a kettő között. Méregtelenítésről, már írtam egy előző blogbejegyzésben: http://nutrilab.hu/mariatovis/majvedelem-2
   Kérem olvassa ezt el, hogy kicsit más megvilágításba is lássa a méregtelenítés fogalmát. Gyógyszerészi kompetenciám eddig tart.

 • Magyar Vivien Adrienn:

  Tisztelt Doktornő!

  Páromnak májdaganata van ami áttétes is.
  Érdeklődnék hogy milyen gyógynövényes készítményt tudnék neki vásárolni, hogy legalább esélyt adjunk a
  gyógyszermentes illetve gyógyszer melletti javulásra?

  Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel: Magyar Vivien Adrienn

  • Kedves Adrienn! Sokáig bizonytalan voltam és mint a fenti cikkből is kiderül inkább óvatosságra helyeztem a hangsúlyt. Konzultáltam azóta ebben a témában és egy 2012-es ráadásul magyar vizsgálatig jutottam el. Az angolul tudóknak ide is rakom a linket: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21466434
   Orvossal konzultáljon, de a a máriatövis esetében inkább igen mint nem a válasz. Gyógyszermentes gyógyulásba én nem mernék gondolkodni. A máriatövis ebben az esetben (szigorúan magas szilimarin tartalmú) egyik kicsi segítő lába a történetnek.

 • Takácsné Edit:

  Tisztelt Dr.-nő!
  Nekem elég összetett betegségeim vannak. Túlműködő pajzsmirígyem, ezáltal gyors a pulzusom, magas vérnyomásom, II-s tipusú cukorbetegségem, megnagyobbodott a májam, zsírmáj, de a gyógyszerektől. Kiderült vérvétel alapján, hogy a májam GOT 56 U/L a határ 35 U/L, GPT 72 U/L a 35 U/L helyett, a Gamma GT 111 U/L a 38 helyett. A húgysavam 546 umol/L a 357 umol/L helyett. a vasam 7,6 umol/L mindíg nagyom alacsony, hiába szedem a neoferro folgammát kettesével. a CRP 13,57 mg/L. (ez a májam miatt, a cukrom vagy van gerincsérvem, most lesz a műtétem miatt magas?) A májamra minden nap éhgyomorra beveszek egy kávéskanál máriatövis olajat és este lefekvés előtt. Ahogy a gyógyszereket tanulmányoztam a vérnyomáscsökkentőkre és a cukorgyógszerre írják hogy tilos májbetegeknek szedni, ezeket évek óta szedem már. Akkor mit tegyek? A cukorgyógyszert mivel lehet helyettesíteni ? Elnézést a bonyolult és több kérdésért, Számítok a segítségére Doktornő, amennyiben válaszolna nekem. Köszönettel és Tisztelettel: Takácsné

  • Kedves Takácsné!

   A gyógyszerek nagy többsége a májon keresztül halad át a szervezetben. Ezért károsíthatja is, mivel ez egy folyamatos megterhelése, egy a szervezet számára idegen vegyi anyaggal vagy többel. De az Ön esete összetettebb már, mivel több ágon is betegség alakult ki. Ilyenkor mindig mérlegelni kell a kockázat haszon arányt. Nyilván jobb az alapbetegségeit kezelni gyógyszerrel, mint, hogy azok kezeletlenül, esetleg hosszú távon még nagyobb problémát okozzanak. Mind a cukorbetegség mind a kezeletlen vérnyomás ilyen. Tehát a gyógyszer májkárosító hatása az a kisebb rossz.
   A máriatövis olaj ilyenkor már kiegészítésre szorul. Standardizált máriatövis kivonatot fogyasszon sürgősen!
   A cukorgyógyszer nem helyettesíthető!
   Nagyon sok mozgás, torna, akár gyógytorna is, izomzat erősítése, ha van túlsúly, akkor azon nagyon kéne dolgozni, hogy ne legyen, étkezési változtatások, ezek amivel a gyógyszert hosszú távon el lehet hagyni. Indokolt esetben természetesen.
   Gyógynövényileg a máriatövisen kívül, vércukor szintet támogató teát, kapszulát is választhat (ceyloni fahéj kivonat, balzsamkörte,króm stb.), amik segítik csökkenteni a vércukor szintet. De ezek hangsúlyozom, nem olyan mértékű csökkenést okoznak, hogy jelen esetben a gyógyszer elhagyható lenne. Sok kicsi sokra megy alapon viszont támogatják a szervezetet ebben a küzdelemben. Köszönöm kérdését és mihamarabbi gyógyulást és változásokat kívánok!

 • Petró Zsóka:

  Tisztelt Doktornő!

  Évek óta magas a GGT értékem és a koleszterinem. Tavaly egy átfogó májvizsgálaton kiderült, hogy zsírmájam van, közepes fokozatú, de a máj még nem károsodott.
  Évek óta szedek Máriatövis kapszulát és E-vitamint. Ezeket javasolták a Májambulancián is, amikor a zsírmájra fény derült. A koleszterinemre Armolipidet szedek már 3. éve, csökkent is az összkoleszterin szintem 6,1-re. Hetente 4 alkalommal sportolok, nem vagyok túlsúlyos, nem iszom egyáltalán alkoholt, nem dohányzom, nem eszem, nem főzök zsírosat. A tavaly őszi Májambulanciás kivizsgálás után most csináltatott a háziorvosom egy teljes labort. Ilyen rossz még soha nem volt a leletem: GGT 143,9 (eddig 102 volt a legmagasabb), GOT 34,2, eddig ezzel nem volt probléma, AP 123, eddig ezzel sem volt gond, a két koleszterin értékem tökéletes, az összkoleszterin 6,1 (régen 7,4 volt), és ami meglepett a TG ami most 2,96! eddig ez sem volt magas. Mit tegyek, mi történhetett a fenti életmód mellett?

  Köszönettel

  • Kedves Zsóka, ezt kérem beszélje meg a kezelőorvosával. Lehetséges, hogy a koleszterin csökkentőnek van ilyen mellékhatása. Cserére van szükség.
   Amit Ön még meg tud próbálni, hogy másik máriatövis készítményt választ, ha esetleg több éve ugyanazt fogyasztja.

 • Betti:

  Tisztelt Doktornő!
  Voltam vérvételen, minden értékem normál tartományban van. (ionok, májértékek, koleszterin, vérkép). Ma voltam uh-n. Minden normális, kivéve a májam. A májamban cysták vannak, a legnagyobb 18 mm. A májam 2 harántujjal haladja meg a bordaivet. A dg: hepatomegalia és cystae hepatis. Nem iszom sosem. A kérdésem, hogy szedhetek-e máriatövist, esetleg mit ajánlana? Mitől húzódik vissza a nagyobbodás? Köszönöm a válaszát. Üdv: Betti

 • Ágnes:

  Véralvadásgátló Marfarint szedek. Tisztelettel kérdezem, hogy lehet-e együtt szedni vele a máriatövis májvédőt? Köszönettel Ágnes

 • Szabó Andrásné:

  Emelkedett a májfunkcióm máriatövis kapszulát szedek naponta egyszer és egy teás kanál máriatövis olajat .Kérdezni szeretném ez okozhat -e vérnyomás és pulzusszám emelkedést ? köszönöm .

 • Tóth Margit:

  Tisztelt Doktornő !

  Kérdésem, hogy szedhetek-e és milyen adagban máriatövist ? Gyógyszereim: magasvérnyomásra 80 mg valsotens, pitvarfibrillálás miatt pacemeker mellett 2x 300 mg propafenon, 2x 5 mg bisoprolol valamint syncumar.
  Egyéb okból kért laborvizsgálatnál kiderült, hogy valamikor átestem hepatitis B fertőzésen mert az antitestek jelen vannak a vérben. Erre nem kezeltek, nem tudom mikor volt. UH vizsgálat megállapította, hogy kissé zsíros máj, bordaív felett 2 ujjnyival megnagyobbodva. Laborértékek :GOT 15 U/L GPT 17 U/L Gamma – GT 15 U/L CRP 1,80 mg/L. Válaszát köszönöm.

 • Marianna:

  Kedves Doktornő!
  Máriatövis kapszulát szedek, így a páromnak is javasoltam.
  Nekem pozitív a hatása, de a páromnak erős szívdobogása, nehéz légzése, fulladás, és szédülése volt tőle.
  A kérdésem az lenne, hogy allergiás a készítményre?
  Próbáltuk neki 3-4 napig, hátha megszokja a szervezete, de ugyanazok a tünetek vannak.
  Ha allergiás rá, akkor Dr.nő mit javasol helyette?
  Válaszát előre is köszönöm. 😊

 • jetta2007:

  Édesapamat februarban műtöttek egy igen agresszív epeúti daganattal melyben a majabol eltavolitottak egy jo nagy darabot! Onkologiara kell mennie mert kemot vagy sugart kell kapnia ami meg nincs pontosan tisztázva! Probalunk tobb fele alternatívát en szeretnem ha gyógynövényes keszitmenyekkel kuralna magát! Jelenleg —- majvedo teat issza illetve —- es —- szed! Ezek mellett vagyis a tea helyett szedhető e a Mária tovis kapszula??

  • A leírtak alapján itt a helyzet nagyon komoly. Kérem kövesse az orvos utasítását, aligha lehet gyógynövényekkel elérni valamit. Máriatövist lehet fogyasztani, DE az csak egy icipici vagy még annál is kisebb segítség a májnak ebben a helyzetben.

 • Farkas Istvánné:

  Kedves Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy ha valakinek van májáttétje, akkor használhatja -e a ….-os tablettát, (máriatövist tartalmaz)? Háziorvos javasolta, 3×1-szer. Amennyiben nem, akkor mit javasolna? Üdvözlettel. Farkasné Zsuzsi

 • Laci:

  Kedves doktornő!
  Jó pár éve hapatitiszem volt! Azóta a lábamon a köröm is nehezen kezelhető,(körömgomba) próbáltam már sokféle gomba ölő készitményel kenyni de nem igazán lettem sikerrel.És ahogy utánna olvastam az lehet a máj tól is!Nem tudom menyire igaz?de most találtam egyfajta máj védő kapszulát ( …..kapszula – Hepatitisz, májbetegségek ellen) de nem mertem addig használni még azért nem érdeklődöm utánna bár teljes étrend életmód váltásban vagyok és nagyon sokat sportolok,de fáradákonynak érzem magam bőrviszketés de már nagyon rég óta!
  Nagyon köszönöm válaszát maradok tisztelettel! Laci

  • Kedves Laci! Más készítményekről nem tudok véleményt mondani. Sajátjaimat (NutriLAB) jól ismerem, belülről is. Lehet, hogy a hepatitis és a gombafertőződés között van összefüggés. Akkortájt legyöngülhetett a szervezete és ez utat adott a gombafertőzésnek. De azóta sok idő telt el és a máj állapota alig függhet össze a körömgombával. Körömgombát gombaölővel kell kezelni. Ez egy nagyon hosszadalmas folyamat. Két dolog jut eszembe, de a gyógyítás többtényezős:
   Teafa körömgombára kifejlesztett készítmény:http://nutrilab.hu/termekek/optima/teafaolaj-koromgomba
   Optima iceguard spray (lábfertőtlenítő timsóoldata láb fertőtlenítéséhez, cipőt, tornacipőt belülről is be tudja fújni vele: http://nutrilab.hu/termekek/optima/kristalydezodor

 • Laci:

  Nagyon szépen köszönöm a segitségét!
  Maradok tisztelettel Laci

 • Margit:

  JO napot kivanok kerem a tanacsat a mariatovis melyik fajtajat vegyem kapszula tableta por formajat fogyasra tulsulyos vagyok koszonom

 • Emese:

  Kedves Doktornő!

  1éve ultrahangos vizsgálaton Gilbert-kórt diagnosztizáltak nálam( vérkép rendben volt), illetve több kissebb májfolt van az arcomon( az orvosom szerint nincs köze a kettőnek egymáshoz)
  A kérdésem az lenne, hogy szedhetek e rá máriatövis kapszulát, vagy ajánlott e a májvédö tea fogyasztása.
  Válaszát köszönöm.

  • Kedves Emese! A Gilbert kór genetikai hátterű és nem is betegség ezért máriatövissel nem lehet befolyásolni. Talán olyan esetekben érdemes jobban figyelni, amikor gyógyszeres vagy egyéb kémiai behatás éri a szervezetet. Ahogy egy Gilbertesnek megfontolandó , hogy vegyi üzemben dolgozzon úgy a májkímélés vagy támogatás is az életmód részéve kell, hogy váljon. Májfoltnak a májhoz szerintem sincs köze, csak népi elnevezés. Máriatövis hatóanyagai vízben nem oldódnak ki, ezért a máriatövis tea fogyasztása nem sok haszonnal jár.

 • Ferenc:

  Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék hogy a máriatővis kapszulát lehet enni egy antideprensszáns gyógyszerrel?aminek a neve mirzaten.

 • Jánosikné Forgony timea:

  Kedves Doktornő!
  Édesapámnal akut hepatitis B gyulladásos majbetegseget diagnosztizáltak. A kezelés alatt segít e probiotikum adás, Ön szerint mennyire segíti a máriatovis kivonatot tartalmazó pl. …..szedése? Multivitamin ezek mellett szedhető e.?
  Koszonom előre is a válaszát!

 • Baján Brigitta:

  Tisztelt Doktornő!
  A párom 3 éve küzd chondrosarcomaval. Jelenleg a tüdejében van áttét ami 3 hónapja stagnál. A hosszú kemoterápia miatt viszont zsírmája alakult ki. Tumort a legutolsó ct nem mutatott a májban.
  Kérdésem hogy szedheti-e a máriatövis kapszulát?

 • Kiss Anita:

  Tisztelt Doktornő!
  Évek óta a jobb bordaív alatt fáj az oldalam,kisebb nagyobb intenzitással!Az Uh eredményeim jók;vastagbéltükrözésnél IBS-t;gyomortükrözéseim során refluxot állapítottak meg!Laboreredményeim(pajzsmirigy,vérsejtsüllyedés;vércukor..stb.)is szintén jók!Ön szerint biztonsággal fogyaszthatom a máriatövis olajat?
  Válaszát előre is köszönöm!

 • János Deák Teca:

  Tisztelt doktornő! Hasi ultrahangon megállapitották, hogy a májam erősen el van zsirosodva. Mefarol 1000 mg, atorvastatin teva 40 mg, nebispes 5 mg-ot szedek évek óta. Mit ajánl a májam elzsirosodására?

 • Kovács Gáborné:

  Kedves Doktornő! Szeretném a véleményét kérni abban hogy 2 évvel ezelőtt rosszindulatú vastagbéklrákkal műtöttek , közel 2 évig tünetmentes voltam , az utóbbi ct vizsgálaton áttétek keletkeztek a májamon és a tüdőmben, a vérvételi eredményeim jók. azt kérdezném hogy a máriatövist szedhetem -e kissé megnagyobbodott a májam, és az áttétek megvannak.

 • Marsi Ágnes:

  Tisztelt doktornő kb 2 éve Marfarin
  Véralvadásgátlót szedek. Mellette Ritmonorm 15o mg 3 x 1 et és Vidonorm 2×1/2 tablettát
  A májfunkcióm émelkedett, zsirmának mondták.
  Kérdezem, ogy ezek mellett szedhetek-e Máriatövis májvédőt és melyiket?
  Nagy Tisztelettel:
  Marsi Ágnes.
  Köszönöm a válaszát előre is!

 • Rácz Mónika:

  Tisztelt Doktornő!
  Két hétig máriatövis mag olajjal szeretnék egy kúrát csinálni. A májamon FNH van. Fogyaszthatom így a fent említett olajat? Előre is köszönöm!

 • erika:

  Tisztelt Doktornő!

  Hat éve műtötték a májam, több nagy méretű (6-10 cm) hemangiómát és FNH-t távolítottak el. A kisebb méretüek (2 cm) “maradtak”. A olyamatos kontroll szerint nem vagy csak mininmálisan nőnek. Évente több alkalommal végzek máriatövismag olaj kúrát. Most meglepődve olvastam “Májvédelem csapdája-megtörtént eset” című cikkben, hogy a jóindulatú májdaganat esetében nem javasolt a máriatövismag olaj, sőt ellenjavalt. Kicsit megrémültem, hiszen ha jól tudom az én esetemben is a hemnagióma és az FNH jóindulatú daganatnak minősül, amit én a kérdéséses gyógynövénnyel kezelek. Mi az igazság? Rosszat teszek? Továbbá azt is szeretném megkérdezni, hogy esetemben a több silibinint tartalmazó kapszulákat, tablettákat érdemes e az olajjal szemben alkalmazni, amennyiben valóban használható a máriatövis a jóindulatú daganatok vonatkozásában.
  Szíves válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: erika

  • Kedves Erika,

   Ez egy régi bejegyzés, mondhatni dilemma volt számomra. Később odaírtam, hogy szakemberekkel konzultálva inkább igen lehet használni, mint nem. Nem csinált rosszat. Magyar vizsgálat volt ahol a hatásosságát igazolták. Igen a több silimarin előnyösebb.

 • Csótó Ibolya:

  Tisztelt Doktonő.Azt szeretném megtudni,hogy szedhetek e májvédő kapszulát,oljat ha vese és epekővem van?A májam is elvan zsirosodva.A válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel.Ibolya.

 • Szakál-Nagy Julianna:

  Kedves Doktornő!
  Nőgyógyászati nagyműtét utáni első kemoterápia után egy héttel a vérvétel eredménye, hogy a kezelés előtti normál értékekkel szemben a GOT 46 U/l, a GPT pedig 55 U/l (két héttel ezelőtti értékek a mostaninak a fele). Mit javasol a májam védelme érdekében? Mit szedjek, ami segít? Köszönöm a válaszát előre!
  Tisztelettel: Julia

 • Sándor Dániel:

  Jó napot! Azt szeretném kérdezni hogy ilyen Máriatövis készítményt ajánl? Eddig a Máriatövis port szedtem napi 2 kanállal,előtte Mária tövis Olajat,meg Articsóka kapszulát.Toxikus májbetegségem volt ami normalizálódni látszik enyhe zsírmájat állapítottak meg Billirubin értékem 575 volt mostmár lement 47 re egy kezelésnek köszönhetően 2 hete jöttem ki a kórházból egyre jobban érzem magam.

 • kovács tiborné:

  Kedves dr-nő!
  Szeretném kérdezni, a férjemnek sajnos májcirozisa van/nem alkoholos vegyész volt/Gamma Gt:244 trobocita_73,hemoglobon 108
  Szeretném kérdeni,hogy XXXXX mennyit szedhet?És mennyire tudja javítani az értékeket? Nagyon szépen köszönöm a válaszát.

 • Cseh Gabriella:

  Tisztelt Doktornő!
  Epekövem van 1db és találtak a májamon 2 db cisztát is.

  Érdemes szednem a máriatöviskapszulát?:

  Tisztelettel: Cseh Gabriella

Hozzászólás

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Ligetszépe olaj

ligetszépe olaj

Slide 2

Hírlevél feliratkozás
 
Név:*
E-mail cím:*
 
Téli ajánlat
Hol kapható?
Hol tudom megvásárolni a NutriLAB termékeket?