Fontos a véleménye

Étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban hol tájékozódik?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
 • Archived 2023. január 20. péntek
  farm houses for sale in florida under $100 000, holly ann heston net worth, avmed medicare referrals waived 2022, santaquin light parade, utah traffic violation codes, aftermarket freightliner radiators, diary of anne frank monologue sometimes i see myself, hypointense lesion kidney, what to say when someone calls you a simp, skyway investment fund florida, harbor […]
  WpCron
 • Related 2023. január 15. vasárnap
  requisitos para casarse por la iglesia cristiana en colombia, sustancias químicas más comunes, leche asada receta nestlé, trabajo de 4 horas turno noche, significado del test de wartegg, autos de 12000 soles en lima, teléfono celular fijo para casa, extractor power juicer precio, procuraduria del gobierno regional de tacna, karaoke privados en lima, riesgo quirúrgico […]
  WpCron
 • Related 2023. január 13. péntek
  sPKC, zgrFX, DOw, sUf, lVGPh, GVdS, uwkv, tlb, NpkPno, SJOc, sYk, RRfvjc, YtCMF, SLZ, KDJVE,Related: comment savoir si elle m’aime encore test, brennan budden is he married, montefiore medical records phone number, dados móveis não funcionam iphone, mark cox obituary, slinda anticonceptivo opiniones, the rapture echoes discogs, rursee wassertemperatur, wisconsin dells woman murdered, louisiana dps […]
  WpCron
 • Rendkívüli 2020. március 31. kedd
  Kedves Vásárlók!   Tekintettel a rendkívüli helyzetre a NutriLAB termékekkel kapcsolatban kérjen tanácsot  telefonon (9 órától délután 6-ig). Interneten vagy telefonon is leadhatja rendelését vagy közvetlenül ahhoz a webáruházhoz irányítjuk, ahol van készleten. Telefonszám: 06703130108 Email: office@nutrilab.hu, viraganiko@hotmail.com     Köszönettel: dr. Nádor-Virág Anikó The post Rendkívüli first appeared on Nutrilab.
  dr. Nádor-Virág Anikó

Koffeinmentes teák

 

 

Fekete tea helyett mit lehet adni gyerekeknek az óvodában?

 

Levél:

Gyermekem óvodás, és az óvodában jelenleg fekete teát isznak a gyermekek, amiről nekem az a véleményem hogy nem a legjobb nekik, már csak a koffein tartalma miatt sem.

Most jön ez a náthás, influenzás időszak is, és amennyire lehet, mi szülők szeretnénk megvédeni a gyermekeinket, és gondoltunk arra, hogy esetleg valamilyen gyógyteát ihatnának.

Önnek mi a véleménye erről, Ön ajánlja-e a gyógyteát ilyen kicsiknek, és ha igen melyiket, vagy maradjunk inkább valamilyen gyümölcsteánál?

 

tea gyerekeknek

A sokszínű gyümölcs tea.

 

 

 

Válasz:

Közben tájékozódtam én is, hogy szinte minden óvodában ez a helyzet, már évtizedek óta. Jobban belegondolok az óvodai fekete teába, nem sok különbséget látok a Kóla és a  fekete tea között. Koffein, cukor, talán még citromsav is van mindkettőben. Koffeinnel az a baj, hogy igaz hígat főznek a dajkanénik, csak van egyéni érzékenység. Lehet a  minimális koffeint  is érzékenyen lereagálni. Sokat meg sehogy.

Lássuk mit mondanak a NutriLAB facebook kedvelők. Mivel sok értékes hozzászólás érkezett, így gondoltam változtatás nélkül közlöm. Zöld teás hozzászólást is eredetiben közlöm mert az első része megáll, a második pedig később korrekcióra került, ami a zöld tea koffein tartalmát illeti.

 

 

Facebook arra kiválóan alkalmas, hogy pár óra leforgás alatt a szélrózsa minden irányából összeszedje a véleményeket:

 

Mit lehet adni gyerekeknek fekete tea helyett?

 

Katalin Horváth: Gyümölcstea, főleg ilyenkor télen! 🙂

 

Judit Németh: A zöld tea jelentős egészségmegőrző hatással bír: antioxidánsokat tartalmaz; … Koffeint nem tartalmaz , ezért kitűnő folyadékpótló gyerekeknek, felnőtteknek …

 

Erika Korenchy: Gyümölcstea

 

Boja Mariann (Babinéni Füvesboltja) Rooibos, koffeinmentes vörös tea. A zöld teában is van koffein.

vörös tea-afrika

Készül a Rooibos (vörös tea)!

 

Judit Németh: Mariannak van igaza!!!!!!!Tényleg van a zöld teának koffein tartalma csak lassabb a felszívódása és nem teszi tönkre a gyomrot. Sok oldalon írnak ezt azt….a zöld teáról ember legyen aki kiigazodik.:)A rooibos a legjobb. Tea függő kismamáknak is a rooibost ajánlják.

 

Julcsi Borbás: Szerintem a cukor és citrompótló rosszabb 🙂

 

 

Judit Bolor: Én roibos teát csinálok a fiaimnak. Immunerősítő, feldob. Mellé még az év közben szedettek közül válogatunk szárítmányokat (fekete szőlő, szeder, bodza, kökény, málna, citrom/narancshéj, ribizli…, amik fent maradtak a növényen és megszáradtak). Mivel gyümölcsökkel dúsítjuk, édes is (a fiúk kimondottan édesszájúak). A roibos teák ugyan elvileg nem olcsók, ám egy apró csipet is elég 2 gyereknek egy kannába – tehát végeredményben jobban járunk vele. A cukor pl azért sem jó, mert a gyerekek bélrendszerét nagyon megterheli, a különböző gombák pedig, melyek akár amúgy is bennünk vannak, túlságosan elszaporodnak cukros közegben. Helyette kitűnő választás, ha az otthoni konyhaablakban egy kis cserépben nevelgetünk édesfüvet….

 

Részemről két gyógynövénnyel egészíteném ki. Az egyik a csipkebogyó, még ha nincs is idő áztatni, de filteresen is jót fog tenni. Másik a hibiszkusz, egy nagyon kellemes ízű egészséges tea. Zöld teák sajnos kiestek a versenyből.

 

 

vadrózsa

Csipkebogyók

Következzenek összefoglalva a  koffeinmentes teák gyerekeknek:

 1. Gyümölcstea
 2. Csipkebogyó tea
 3. Hibiszkusz
 4. Rooibos tea

 

Ezeket gyűjtöttük össze, ha valaki olvassa és eszébe jut még olyan tea féleség, ami itt kimaradt, kérem írja meg hozzászólásban.

 

Fekete tea mellet egyetlen dolgot olvastam mégpedig, hogy jó a fogszuvasodás ellen, gondolom nem cukorral citromlével vizsgálták. Egy dologra pedig mindenki figyeljen, gyerek , felnőtt és tea rajongó egyaránt. Ez egy előadáson hangzott el amit el tudok hinni: ha fekete teát iszunk biztosan mindenki látott a csésze körül olajos csíkot, ami visszamarad a csésze szélén. Nos ez az anyag , hogy mi lehet? Mindenki járjon utána Kínában a nagy tea piacon 😆

Kedves Óvónénik változtatásra fel! 😆

 

 

[SlideDeck id=’2018′ width=’100%’ height=’224px’]

Hozzászólás

Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail cím:*
Téli ajánlat
Hol kapható?
Hol tudom megvásárolni a NutriLAB termékeket?