Fontos a véleménye

Étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban hol tájékozódik?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
 • Rendkívüli 2020. március 31. kedd
  Kedves Vásárlók!   Tekintettel a rendkívüli helyzetre a NutriLAB termékekkel kapcsolatban kérjen tanácsot  telefonon (9 órától délután 6-ig). Interneten vagy telefonon is leadhatja rendelését vagy közvetlenül ahhoz a webáruházhoz irányítjuk, ahol van készleten. Telefonszám: 06703130108 Email: office@nutrilab.hu, viraganiko@hotmail.com     Köszönettel: dr. Nádor-Virág Anikó The post Rendkívüli first appeared on Nutrilab.
  dr. Nádor-Virág Anikó
 • Habozzunk, vagy ne habozzunk?  2018. április 4. szerda
  Habozzunk, vagy ne habozzunk?    Mi is az a sokat hangoztatott SLS mentes kozmetikum? Kerüljük, vagy inkább vásároljuk őket? Valóban azzal teszünk jót a bőrünknek, ha ügyelünk arra, hogy minél kevesebb kerüljön rá?  Megváltoztak az életkörülményeink: ahogy egyre távolodunk a patak vízétől, dédanyáink szappanfőző szerepét egyre inkább betölti a vegyipar, ami olyan hatékony megoldást keres a tisztálkodási szokásainkra, hogy közben az előállítási költségen is marad haszon.  Ahhoz, […]
  dr. Nádor-Virág Anikó
 • A C-vitamin esete a vesekő képződéssel 2018. március 21. szerda
      A C-vitamin esete a vesekő képződéssel Lehet-e mellékhatása a C-vitamin fogyasztásnak? Ha az interneten böngészünk egészségügyi információkat, nagyon sokszor találhatunk ellentmondásos híreket. Ennek egy tipikus példája a C-vitamin vesekő okozó hatása. A több évtizede fennálló kérdőjel erősen szemben álló két táborra osztotta a C-vitamin fogyasztókat.   Magyarország a C-vitamin fogyasztás szempontjából különösen érintett […]
  dr. Nádor-Virág Anikó
 • Máriatövis kérdések 2017. december 12. kedd
  Máriatövissel a máj védelméért   A méregtelenítés csodaszere vagy csak egy igen hasznos gyógynövény? Tényleg képes megmenteni a pusztulásra ítélt májsejteket? Mikor és kinek érdemes szednie? – ezekre a kérdésekre keressük a választ. A máriatövis mint gyógynövény az elmúlt tíz évben a méregtelenítés népszerűsödésével robbant be, jobban mondva „szúrt bele” a köztudatba. Egészen pontosan a […]
  dr. Nádor-Virág Anikó
Glüko

glukozamin-msn

Slide 2

glukozamin-msn

Slide 3

glukozamin-msn

Gyakran feltett kérdések

 

Mit kell tudni ha egy készítményen azt látom x mg kivonat?

Kivonatokról fontos tudni, hogy két azonos hatóanyag tartalmú készítmény kivonatának mg alapján való összehasonlítása nem ad pontos információt. Minden kivonat mögött van egy koncentráció amit csak a gyártó vagy forgalmazó ismer (nem kötelező feltüntetni). Tehát 100 mg két  azonos hatóanyag (név) de különböző készítményben ( forgalmazó) más és mást is jelenthet. Itt is szeretnénk felhívni arra az általános téves gyakorlatra a figyelmet, ami sajnos nagyon elterjedt, hogy csak a kivonat mennyiségét veszik figyelembe és a töménységét nem. Vásárló akaratlanul is megtéveszti magát (tapasztalat az, hogy még az eladók sem ismerik ezt). Általában mindenki törekszik a maximálisan engedélyezett hatóanyag tartalomra ami hatóságilag megengedett. Pl. saját példánkon tudjuk ezt legjobban elmagyarázni. Palmetto készítményünk kivonatát töménynek találta a magyar hatóság ezért a franciától hígabb töménységűt kellet Magyarországra gyártani, de a dobozon 160 mg törpepálma kivonat maradt, csak a koncentrációt változtattuk (ez így is a Magyarországon maximálisan engedélyezett saw palmetto mennyiség egy kapszulában).

Mit jelent a standardizáció?

Ha egy  hatóanyagot standardizálnak, akkor  az azt jelenti, hogy abban a százalékban biztosan tartalmazza a kérdéses anyagot. Pl. silimarin 80%-ra standardizált- ez azt jelenti, hogy 120 mg-bol min. 100 mg hatóanyag van benne. Ha ez  nincs így, akkor előfordulhat, hogy egyáltalán nincs benne hatóanyag vagy jóval kisebb mennyiség, mint ami rá van írva a dobozra. A standardizáció tulajdonképpen egy biztosíték a vevő számára.

Halfehérje allergia esetén szabad-e halolajat fogyasztani?

Egyéni érzékenységtől függ, nem árt az óvatosság!  Ha esetleg koleszterinszint csökkentés a cél, akkor  választható az articsóka kivonat is.

Fahéj vércukorszint csökkentés céljából minden cukorbetegség típusra javasolható?

Nem, csak a II. típusúra. Illetve azoknak, akiknek néha magas a vércukorszintje, de még gyógyszeres kezelést nem kapnak.

Törpepálma kivonat jó e  hajhullásra ?

Endokrinológussal konzultáljon előtte, csak orvosi felügyelet mellett.

Hol lehet megvásárolni a NutriLAB  termékeket?

Minden gyógyszertár, gyógynövény ill. biobolt megrendelheti a nagykereskedéseken keresztül. Ha mód van rá kérjük írják meg, akár negatív akár pozitív tapasztalataikat a vásárlással kapcsolatban a  nutrilab@office.hu címre.

 

Ligetszépe olaj

ligetszépe olaj

Slide 2

Hozzászólás

Ligetszépe olaj

ligetszépe olaj

Slide 2

Hírlevél feliratkozás
 
Név:*
E-mail cím:*
 
Téli ajánlat
Hol kapható?
Hol tudom megvásárolni a NutriLAB termékeket?