Ajánló
Fontos a véleménye

Étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban hol tájékozódik?

Eredmények megtekintése

Loading ... Loading ...
  • Habozzunk, vagy ne habozzunk?  2018. április 4. szerda
    Habozzunk, vagy ne habozzunk?    Mi is az a sokat hangoztatott SLS mentes kozmetikum? Kerüljük, vagy inkább vásároljuk őket? Valóban azzal teszünk jót a bőrünknek, ha ügyelünk arra, hogy minél kevesebb kerüljön rá?  Megváltoztak az életkörülményeink: ahogy egyre távolodunk a patak vízétől, dédanyáink szappanfőző szerepét egyre inkább betölti a vegyipar, ami olyan hatékony megoldást keres a tisztálkodási szokásainkra, hogy közben az előállítási költségen is marad haszon.  Ahhoz, […]
    dr. Nádor-Virág Anikó
  • A C-vitamin esete a vesekő képződéssel 2018. március 21. szerda
        A C-vitamin esete a vesekő képződéssel Lehet-e mellékhatása a C-vitamin fogyasztásnak? Ha az interneten böngészünk egészségügyi információkat, nagyon sokszor találhatunk ellentmondásos híreket. Ennek egy tipikus példája a C-vitamin vesekő okozó hatása. A több évtizede fennálló kérdőjel erősen szemben álló két táborra osztotta a C-vitamin fogyasztókat.   Magyarország a C-vitamin fogyasztás szempontjából különösen érintett […]
    dr. Nádor-Virág Anikó
  • Máriatövis kérdések 2017. december 12. kedd
    Máriatövissel a máj védelméért   A méregtelenítés csodaszere vagy csak egy igen hasznos gyógynövény? Tényleg képes megmenteni a pusztulásra ítélt májsejteket? Mikor és kinek érdemes szednie? – ezekre a kérdésekre keressük a választ. A máriatövis mint gyógynövény az elmúlt tíz évben a méregtelenítés népszerűsödésével robbant be, jobban mondva „szúrt bele” a köztudatba. Egészen pontosan a […]
    dr. Nádor-Virág Anikó
  • Gyógyító diéták vagy úri huncutságok? 2016. november 14. hétfő
    Fáj a hasa, de nem tudjátok mitől? Kilenc tipp, hogy megszabaduljatok a kellemetlen panaszoktól! Laktózos, fruktózos, gluténérzékeny a gyerekem, mit tegyek? Feje tetejére kell-e állítani a konyhát ahhoz, hogy kiüldözzük az utolsó szem glutént is? A hétköznapi konyhatündér szerepe általában az anyukákat illeti meg, a pálya viszont nehezített, ha a kicsi nem ehet meg akármit. […]
    dr. Nádor-Virág Anikó
Glüko

glukozamin-msn

Slide 2

glukozamin-msn

Slide 3

glukozamin-msn

Miért éppen Folyékony C-vitamin?

 

Egyedül nem megy: C-vitamin és bioflavonoidok

 

 

Szent-Györgyi Albert amikor a kápia paprikából izolálta az első C-vitamint akkor még első nevén ignose”-nak (nemtudom-mi-cukor) nevezte. Azóta már szinte beszélni kezdő gyerek is tudja, hogy a C-vitamin segít a gyógyulásban. A „nem tudom mi”a mindennapjaink részévé vált.

Szent-Györgyi Albert vizsgálatai nem álltak meg a C-vitaminnál. Skorbutos tengerimalacokon végzett kutatásai során rájött arra, hogy az aszkorbinsav por (C-vitamin) önmagában hatástalan, a citromos víz viszont meggyógyította a tengeri malacokat. Talált egy új anyagot amit P-vitaminnak nevezett. Egyik összetevője a heszperidin. Mára a P- vitamin bioflavonoidok közé számít. Kutatásai rámutattak arra, hogy P-vitamin és a C-vitamin együtt képesek a skorbutos malacon segíteni. A P-vitamin szükséges a C-vitamin felszívódásához.

 

 

tengeri malac narancs

Tengeri malacok így szeretik: C-vitamin természetes forrásból

 

 

Mely gyümölcsökben találhatunk kimagasló C-vitamin tartalmat?

Citrus fajok

 

Nálunk legismertebb a citrom és a narancs, de a sor ezzel nem zárul le. Ide tartozik a pomelo, grapefruit, mandarin, lime, citronád, királynarancs (narancs és a grapefruit keveréke) stb., közel 40 faj. A narancs C-vitamin tartalma 50mg/1-2 narancs.

 

Csipkebogyó (Cynosbati pseudofructus) gyepűrózsa, vadrózsa

 

C-vitamin tartalma 10X nagyobb mint a narancsnak. Kisebb mennyiségben B-vitaminokat és flavonoidokat is tartalmaz.

 

Acerola (Malpighia glabra) cereso, escobillo, health tree, Puerto Rican cherry.

 

Az acerola mint név az elmúlt pár évben kezdett feltűnni Magyarországon. Lombhullató fa, gyümölcse piros, a cseresznyére emlékeztet de formája az almát is idézi. Közép és Dél- Amerikában honos.

A gyümölcs értékét az adja, hogy jelentős mennyiségben (4,5 %) tartalmaz C-vitamint. Ez az érés során gyorsan csökken, ezért a kereskedelmi forgalomba hozandó gyümölcsöt zöld állapotban szüretelik le. Ezen kívül sok káliumot, magnéziumot és A-vitamint is tartalmaz.

 

Acerolában „ mega dózisban” található C-vitamin. Csipkebogyótól 10 X több, narancstól meg 100X nagyobb mennyiség fordul elő benne.

 

 

 

Táblázat:

Gyümölcsök 100g-ban/mg
Acerola

1677

Csipkebogyó

426

Narancs

50

Grapefruit

30

Lime

30

Mandarin

30

Citrom

40

 

 

Hol található meg ez a sok gyümölcs egy helyen?

 

Folyékony C-vitamin

 

 

 

Milyen területeken érvényesül a C-vitamin egészségmegőrző szerepe?

 

Antioxidáns hatásánál fogva védi sejtjeinket. Ártalmatlanná teszi a szabad-gyököket.vitamin-c

Elengedhetetlen a vérerek egészséges állapotban tartásához.

Hozzájárul a vas felszívódásához.

Szükséges ahhoz, hogy egészséges csontunk, fogunk, fogínyünk, porcunk és bőrünk legyen.

A szervezetünk védekező rendszerének részeként támogatja az immunrendszer működését.

Segíti az idegrendszer munkáját, normális mentális funkciók működését.

Fontos szerepe van az anyagcserében. Bevitt táplálék energiává való átalakításában.

Csökkenti a fáradságot elégtelen mikro-tápanyag bevitel esetén.

C-vitamin mint antioxidáns védi a retinánk és a szemlencsénk egészségét, az őket egész év során érő szabad-gyökök károsító hatásától, mint például a napsugárzás, füst és környezet szennyezés. Védi szemünket az oxidatív és fotó-oxidatív stressztől.

Szükséges a vitalitás és energikus állapot fenntartásához.

C-vitamin hozzájárul a kollagén termelődéséhez. Kollagén egy oldhatatlan fehérje amely elsődleges összetevője a bőrnek, csontoknak és az inaknak.

C-vitaminra vonatkozó egészségügyi állítások forrása: EFSA lista

C-vitamin hatásai táblázatban:

C-vitamin A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
C-vitamin A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.
C-vitamin A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a normál csontozat fenntartásához.
C-vitamin A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához.
C-vitamin A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a fogíny normál állapotának fenntartásához.
C-vitamin A C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagénképződéshez és ezen keresztül a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához.
C-vitamin A C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagénképződéshez és ezen keresztül a fogak normál állapotának fenntartásához.
C-vitamin A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
C-vitamin A C-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.
C-vitamin A C-vitamin hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
C-vitamin A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
C-vitamin A C-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
C-vitamin A C-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
C-vitamin A C-vitamin hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához.
C-vitamin A C-vitamin fokozza a vas felszívódását.

 

Éljünk vele!

 

 

 

Probiotikum
probiotikum
Probiotikum
probiotikum
Probiotikum
probiotikum
Slide 2
Slide 3

 

6 hozzászólás a “Miért éppen Folyékony C-vitamin?”-hez

  • Vargáné Mészáros Krisztina:

    Kedves ” admin”!
    A folyékony c vitamint mivel tartósítják, ha nincs benne tartósítószer?
    Köszönöm a választ: vmkriszti

    • dr. Nádor-Virág Anikó:

      Kedves Krisztina, közben sikerült utána járni a kérdésének. Kiderült, hogy Amerikában nem kell feltüntetni a tartósítást még a termék tanúsítványán sem. Szlovéniában viszont bemérték és minimális kálium szorbátot találtak benne. Elnézést kérek ha mást írtam eddig. A kálium-szorbát egy tartósítószer, a szorbinsav sója. Sok területen használják, többek között az élelmiszer-, a bor- és a kozmetikai iparban. A tudatos vásárló honlapján a következő olvasható:

      Biztonság

      A kálium-szorbát veszélytelennek számít.
      Az anyagot az emberi zsíranyagcsere teljes mértékben lebontja.

      Szóval nyugodtan lehet fogyasztani.

  • Kovács Ágnes:

    Tisztelet Nutri Lab!

    Szeretném megkérdezni,hogy valóban benne van-e ez a vitaminmennyiség?
    Előre is köszönöm válaszukat

    • dr. Nádor-Virág Anikó:

      Kedves Ágnes,

      gyártói igazolás szerint igen, van benne ennyi C vitamin. Én személy szerint elhiszem Nekik. Fontos, hogy 1000 mg C vitamin 15 ml-ben (1 evőkanálban) található. Bioflavonoid tartalom is jelentős. Itt a heszperidin és a rutin mérhető mennyiségére gondolok. E két utóbbi bioflavonoid jelenléte adja meg igazán a Folyékony C vitamin értékét. Érdemes utána olvasni, mit tud ez a két bioflavonoid.

      Nem tudom kóstolta e már, de íze alapján biztos gyümölcsökből áll és töménynek mondható.

      Nádor-Virág Anikó

  • Angie:

    Érdeklődnék, hogy milyen íze van a vitaminnak. Nagyon finnyás a fiam, nem sok mindent tudok vele megetetni.
    Köszönettel,
    A

    • Kedves Angie,

      savanyú íze van, de nem citrom savanyú. Érződik az acerola és talán csipkebogyó is a háttérben. Borszakértőt kellene felfogadni a pontos íz meghatározásához:) Szerintem szerethető íz. De ha nagyon nem megy akkor lehet hígítani. Esetleg langyos teába rakni.

Hozzászólás

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Ligetszépe olaj

ligetszépe olaj

Slide 2

Hírlevél feliratkozás
 
Név:*
E-mail cím:*
 
Téli ajánlat
Hol kapható?
Hol tudom megvásárolni a NutriLAB termékeket?